dimarts, 1 de juny del 2010

El nen que fuma amb dos anys i s'enfada si els seus pares li neguen una cigarreta


Un 25% dels nens indonesis d'entre 3 i 15 anys han fumat alguna vegada.
Ardi Rizal es va fumar el seu primer cigarret quan no tenia ni 18 mesos. Ara amb dos anys complerts, el nen indonesi s'enfada quan els seus pares no ho deixen fumar. El petit viu en un poble pesquer de Musi Banyuasin, al sud de la província de Sumatra i és part del 25% dels menors que s'aficionen al tabac en aquest país, segons publica el 'Daily Mail'.

"No estic preocupat per la seva salut, es veu saludable", assegura el pare del jove Mohammad Rizal que no veu res de dolent en que el seu nadó fumi.
Tot i això, reconeix que el nen "és un addicte", que "crida i li donen batistots quan no ho deixen fumar". Aquest cas no és aïllat. Un 25% dels nens indonesis d'entre tres i 15 anys han provat els cigarrets i un 3,2% són els fumadors actius.
Les organitzacions de defensa dels drets dels infants a Indonèsia han començat a debatre obertament sobre els danys per a la salut que provoca el fum, en un país on un terç de la població és addicta al tabac i els cigarrets solts es poden comprar per uns pocs centaus.
Tanca Mulyadi, president de la comissió d'Indonèsia per a la protecció de la infància, culpa d'aquesta realitat a l'augment de la publicitat agressiva i als pares fumadors.
Demanen la promulgació d '"una llei per protegir als nens i evitar que es converteixin en fumadors passius".
A Indonèsia hi ha un projecte de llei sobre el control del tabac, però s'ha estancat per culpa de les pressions que la Indústria tabaquera exerceix sobre el Govern.
Si s'aprova es prohibiria la publicitat de cigarrets i el patrocini, s'implantaria la prohibició de fumar en llocs públics. A més podrien incloure imatges gràfiques en els paquets de cigarrets, com ja passa a Europa.
El ministre de Salut Endang Sedyaningsih reconèixer que convèncer els joves que fumar és perjudicial serà difícil, perquè a Indonèsia es percep com una cosa positiva i les companyies de cigarrets són grans patrocinadores de beques d'estudis, esdeveniments esportius i campanyes de tot tipus.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada