divendres, 18 de juny del 2010

Dona de 157 anys


En les últimes setmanes a Indonèsia va fer possible "descobrir" a una dona que afirma tenir 157 anys d'edat en un petit poble de l'illa de Sumatra.
Agents del cens consideren probable que Turinah pugui haver nascut el 1853, això la convertix en la dona més vella del món.L'únic ésser humà conegut que ha viscut més de 120 anys és la francesa Jeanne Calment, morta el 1997, als 122 anys.
"No hi ha documents autèntics per provar la seva edat, però amb base a les seves declaracions i tenint en compte l'edat de la seva filla adoptiva, que té 108 anys, és difícil dubtar d'això", va declarar Jonny Sardjono, funcionari dels serveis del cens.

Turinah segueix activa a la casa on viu i ha fumat cigarrets de clau tota la seva vida, va indicar. "Malgrat la seva edat, conserva una excel·lent memòria, una bona vista i no té problemes d'audició. Parla holandès gairebé actualment".
Sardjono va indicar que Turinah va cremar tots els seus papers d'identitat el 1965 per evitar ser relacionada amb els comunistes, la majoria dels quals van ser massacrats després d'haver estat acusats de tractar de donar un cop d'Estat.

No sé si serà veritat l'edat que té però ja m'agradaria viure aquests anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada