dijous, 6 de maig del 2010

L'home més alt del món


Sultan Kosen, un turc que va naixer en 1983 és, segons el llibre de Rècords Guinness 2010, l'home més alt del món. Mesura 2.47 metres, mentre que el seu més proper competidor, Zhao Liang, fa 2.46 metres.

Kosen va créixer com qualsevol altre nen fins als deu anys, quan un tumor en la glàndula pituïtària li va provocar una malaltia coneguda com "gegantisme pituïtari", que va descontrolar el seu ritme de creixement.

Un tècnic del Galatasaray el va trobar en un petit poble a la frontera de Turquia amb l'Iraq. Mesurava 2,42 m, i després de l'operació que se li va realitzar mesura 2,47m. Volia fer de Kosen un jugador de bàsquet professional amb el Club Galatasaray fins que una lesió d'esquena el va obligar a retirar-se.

Kosen, a més de tot, té mans i peus enormes. Les mans d'aquest gegant són de 28 centímetres mentre que els peus ronden els 36.5 centímetres. Com la major part d'aquests gegants, té un problema a l'esquena de manera que no pot alçar totalment i li és quasi impossible caminar i ha d'usar muletes o altres aparells, ja que les articulacions i lligaments no estan fets per suportar tals tensions. El turc ha confessat que les dones "s'espanten al veure'l" i que, per això, mai ha pogut estar amb una noia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada