dijous, 27 de maig del 2010

Aconsegueixen apagar un incendi en una mina xinesa que portava cremant 180 anys

Un incendi, segons sembla provocat, que es va iniciar fa 180 anys en una mina del nord-oest de la Xina ha pogut ser apagat aquest mes per un equip especial de bombers que portava treballant en l'extinció des de 1997, va informar avui la premsa estatal. El foc va ser provocat, segons sembla, al segle XIX per uns miners que havien discutit amb el seu capatàs, a la mina Rujigou de la regió autònoma de Ningxia, i encara que els habitants de la zona havien intentat apagar-lo de tant en tant, els primers intents seriosos de extingir-van començar fa 10 anys.
L'incendi ha devorat en quasi dos segles 30 milions de tones, la desena part de la reserva total del jaciment, i ha posat en perill a la població local, amb la freqüent aparició de fumejants esquerdes a terra i un alt risc de corriments de terra. "Una vegada vaig veure com una cabra queia en una d'aquestes esquerdes i era completament consumida pel foc en uns pocs minuts", va relatar a l'agència Xinhua (estatal) Wang Jihai, capità de l'esquadró de 120 bombers que durant una dècada va treballar a la extinció del foc.

A causa de l'alta toxicitat que els fums causaven a la mina, cada bomber podia treballar a prop de l'incendi 10 minuts com a màxim, el que eternitzar les tasques.
Els incendis de llarga durada en mines, molt difícils d'apagar a causa de les dificultats d'accés, són freqüents en països com la Xina o l'Índia, a causa de la manca de control de molts pous petits, que són abandonats deixant al seu interior grans quantitats de pols de carbó, altament combustible.El foc de Rujigou, al costat del proper de la mina de Baijigou, eren considerats, segons els experts, els incendis més antics de la Xina, iniciats quan el país encara era un imperi sota el comandament de la dinastia Qing.

Els especials esforços per apagar l'incendi d'Rujigou es van deure al fet que el carbó d'aquest pou és d'una varietat d'antracita d'altíssima qualitat, anomenada "heibao" ("gemma negra") pels miners xinesos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada