dimarts, 11 de maig del 2010

Els eixams d'abelles


En plena època d'enjambració, els bombers municipals de Castelló i del Consorci provincial no donen abast perque cada dia les colmenes d'abelles que estan a les teulades, terrats i façanes dels edificis mobilitzen bombers.
Ahir, a la capital de la Plana, els bombers van haver d'anar a l'avinguda
València, al carrer Sant Blai, al bulevard Blasco Ibáñez i en el primer canal del Grau, tal com van explicar des de la central d'aquest cos municipal.

Així, el cap de torn, Manuel Martín, va explicar a la Mediterrània que des de fa aproximadament un mes el servei de bombers de Castelló rep "entre quatre i cinc trucades cada dia, però només acudim en els casos en què l'apicultor no pot accedir a retirar els eixams per l'alçada o per la dificultat que comporta ". Es tracta, així, d'una activitat arriscada i en la que és necessària paciència, i que mobilitza cada dia una mitjana de sis vegades als bombers de tota la província.

Pedro Sotos, apicultor de l'Ajuntament, va indicar que "aquest mes ja he retirat 16 eixams, perque és l'època en què les abelles reines abandonen en molts casos la colmena per formar una altra amb el seu seguici i deixen la reina jove en l'eixam ".
"Són animals protegits perquè polinitzen arbres i els fruits
segueixen sent bons, no es queden endèmics ", va afirmar. Des del Consorci van assegurar que ahir van realitzar sortides a Burriana i Benicarló, i des el 26 d'abril porten més de 20 casos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada