dimecres, 5 de maig del 2010

El morrut roig de les palmeres


El morrut de les palmeres (Rhynchophorus ferrugineus Olivier) és una espècie d'escarabat curculiònid. Aquest escarabat produeix la mort de les palmeres i recentment s'ha detectat en diversos llocs d'Espanya. L'insecte, d'entre 2 cm i 5 cm, de color roig, i amb una mena de bec allargat, pot provocar la mort de diferents espècies de palmeres. A Catalunya, pràcticament, tots els exemplars infectats són de l'espècie canària.
El Servei de Sanitat Vegetal ha posat en marxa una sèrie d'actuacions que consisteixen a tallar i destruir les palmeres afectades, i establir una zona de vigilància intensiva al voltant dels focus.

El morrut roig és originari de la Polinèsia i va arribar a la península el 1995, però el primer focus a Catalunya es va detectar l'any 2005.
Des d'aquella data, la plaga d'aquest escarabat s'ha estès fins altres llocs. Els danys a les palmeres es facil de detectar: el canvi de color de les fulles de verd a marró i la caiguda de les fulles de la planta. Aquestes són els primers símptomes que indiquen una possible infestació de la palmera. En pocs mesos origina la mort de la palmera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada