dijous, 11 de febrer del 2010

Nou Ferrari d'Alonso


El nou Ferrari d'Alonso està inspirat en Red Bull, aquest nou cotxe amb algunes millores que s'han posat a prova en aquest 2010.

Els tècnics de Maranello han pres la base del Red Bull RB5, dissenyat pel genial Adrian Newey, com a inspiració i exemple a seguir, ja que és el disseny que major potencial d'evolució ofereix per a les noves normes que inclouen unes rodes davanteres més estretes (2,5 cm menys en cada roda) i la prohibició de proveïments (es multiplica per tres la mida dels dipòsits.

La part davantera molt elevada, plana i amb canal central, gràcies a les protuberàncies en clara inspiració Red Bull (amb una secció frontal en forma d'U), encara que més refinades i amb una punta baixa que suportarà un aleró de nou disseny.

El monoplaça pot ser més llarg que l'actual, de manera que s'usi el 'cos' de la carrosseria per generar més sustentació negativa (downforce), és a dir aprofitar tota la superfície del monoplaça com si d'un gran aleró es tractés.

La part del darrere serà molt baixa i extremadament compacta. El xassís serà més elevat en la part posterior, cosa que permetrà comptar amb ampli espai a la part final del fons pla, aconseguint amplis canals que alimentin el difusor de doble canal, que un cop eliminat el KERS, comptarà amb l'espai suficient per funcionar a ple rendiment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada